A PSZ Elnöksége 2009. február 9-i ülésén a pedagógusokat érő bántalmazásokkal szembeni lépésekről döntött.

A PSZ Elnöksége hétfői ülésén kiemelten foglalkozott az utóbbi időben sajnos egyre gyakrabban előforduló, a pedagógusokat érő bántalmazásokkal. Az Elnökség szerint a helyzet tarthatatlanná vált, ezért úgy döntött, hogy a Pedagógusok Szakszervezete ismételten felhívja a társadalom és a döntéshozók figyelmét a pedagógusok egyre kiszolgáltatottabb helyzetére. Az Elnökség ezért az alábbi lépéseket tervezi:

  • Levélben fordul Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszterhez, melyben arra kér választ, mit tett és tesz a tárca a helyzet megoldása érdekében.
  • Levélben fordul a parlamenti pártokhoz, országgyűlési képviselőkhöz, az országgyűlés elnökéhez, melyben kezdeményezi, hogy országgyűlési nyilatkozat szülessen a kérdésben, illetve megfelelő törvények módosításával teremtsenek hatékonyabb jogi védelmet a pedagógusok számára.
  • Megyei akciók, pl. fáklyás felvonulások szervezését javasoljuk az Országos Vezetőségnek, valamint azt, hogy a területi szervezetek kezdeményezzék, hogy a megyei önkormányzatok is tűzzék napirendre a problémát.
  • A PSZ Elnöksége szerint a folyamatban szükségünk van szövetségesekre, ezért legközelebbi elnökségi ülésünkre meghívjuk az oktatási ombudsmant, Dr. Aáry-Tamás Lajost, és az általános ombudsmant, Dr. Szabó Mátét.

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr62943960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása