Országszerte akciósorozattal tiltakozunk a költségvetési törvényjavaslat közoktatást érintő megszorításai ellen! Nagygyűléseinkhez csatlakozhatnak a társ-szakszervezetek!
Hétfői ülésén a PSZ Országos Vezetősége értékelte a költségvetési törvenytervezet ágazatot érintő várható hatásait.
Úgy látjuk, a normatívák tervezett csökkentése rendkívüli helyzetet eredményezhet az oktatási ágazatban, ellehetetlenítheti az oktatási intézményeket. A PSZ szerint az elvonások következtében súlyosan sérülhetnek az oktatás valamennyi résztvevőjének (tanulók, szülők, iskolafenntartók, pedagógusok) érdekei. Szakszervezetünk szerint a egyedül a közoktatás képes a válság következtében elmélyült társadalmi problémák hatékony kezelésére, ezért elfogadhatatlan a ráfordítások csökkentése.
A PSZ Országos Vezetősége úgy döntött, hogy akciósorozattal tiltakozik a tervezett forráskivonás ellen, valamint felhívja a társadalom figyelmét az elvonbások következményeire.
Akciósorozatunkat október első hetében kezdjük. Minden megyében a megyeszékhelyeken szervezünk tiltakozó nagygyűléseket, melyekre Kollégáink mellett várunk mindenkit, aki velünk együtt kíván tenni az oktatás jövőjéért: szülőket, döntéshozókat, politikusokat, más szakszervezeteket. A nagygyűlésken felolvassuk azt a nyílt levelelet, melyhez aláírásával csatlakozhat bárki, s amelynek célja a forráskivonás megakadályozása. Aláírásgyűjtő akciónkat országossá kívánjuk tenni, a nagygyűlések után az aláírásgyűjtő íveket eljuttatjuk az oktatási intézményekbe.
 
A PDSZ elnöke Kerpen Gábor szerdai sajtótájékoztatóján a Pedagógusok Szakszervezetét tette felelőssé a szakszervezetek közös fellépésének elmaradásáért. A valóság ezzel szemben az, hogy a PSZ Országos Vezetősége már hétfőn döntött az akciósorozat elindításáról, a szakszervezetek szerdai tanácskozásán pedig felajánlottuk a csatlakozás lehetőségét a többi szakszervezetnek. Tehát nem zárkóztunk el a közös fellépéstől, akciósorozatunkba bekapcsolódhatnak az ágazati szakszervezetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr881404715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása