A Pedagógusok Szakszervezete jogszabály-változtatási javaslatai

a pedagógusok elleni agresszió megfékezése érdekében
  
  1. Legyen kötelező minden esetben gyorsított eljárás az agresszív szülő ellen, esetlegesen előzetes letartóztatás is.
  2. A tankötelezettség (18 éves korig) teljesíthető legyen 3 éves szakmunkásképzéssel – közoktatási törvényben kell lehetővé tenni az ún. régi típusú 3 éves szakmunkásképzést.
  3. Legyen szabálysértés és komoly eljárás, ha a szülő nem működik együtt az iskolával (nem megy el meghívásra sem, stb.).
  4. Az önkormányzatoknak legyen kötelező egy olyan rendszer kiépítése, amely gyors áthelyezést tesz lehetővé. Ez lehet saját intézményen belüli rendszer, vagy más önkormányzatokkal – közös megállapodás szerint – más fenntartókhoz tartozó intézmények közötti rendszer.
  5. A családi pótlék neve 6-18 éves korig iskolalátogatási támogatás legyen, megvonható, felfüggeszthető, ha nem jár a gyerek iskolába.
  6. A biztonság (személyi, vagyoni, stb.) szükségessé teszi biztonsági őr jelenlétét az oktatási intézményekben – a közoktatási törvény III. sz. mellékleteiben kötelezően alkalmazandó munkakörben kellene feltüntetni a biztonsági őrt.
 Budapest, 2009. március 5.
 Pedagógusok Szakszervezete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr52994254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása