A közoktatás nem lehet játékszere, alku tárgya a politikának!
     Az MSZP-frakció parlamenti többségének biztosítása érdekében úgy tűnik, beáldozza a közoktatást, s olyan jogszabály-módosítási tervezetet támogat, amiről maga is tudja, hogy nem jó.
    Az iskolaszerkezet átalakítása, a nem szakrendszerű oktatás kiterjesztése, az írásbeli házi feladat adásának korlátozása, a kollégiumi nevelőmunka lebecsülése nem szolgálja a gyerekek érdekeit.
     Felháborító, hogy a szakma megkérdezése nélkül, a pedagógus-szakszervezetek egyöntetű tiltakozása ellenére, az oktatási miniszter és a Parlament Oktatási Bizottsága támogatja Magyar Bálint és Sándor Klára képviselői indítványát.
     Elég volt az átgondolatlan átszervezésekből, a pedagógiai programok, helyi tantervek szüntelen változtatási kényszeréből! Tudomásul kellene végre venni, hogy az oktatás minőségét így nem lehet emelni, és nem lehet elvárni az állandó bizonytalanságban élő és dolgozó pedagógusoktól, hogy elfogadják szakértelmük újabb megkérdőjelezését.
      Amennyiben az MSZP-frakció a Parlamentben elfogadja a közoktatási törvény módosítását, akkor szavazatával azt üzeni a pedagógus társadalomnak, hogy bár Hiller István ül a miniszteri székben, de a magyar közoktatást még mindig Magyar Bálint irányítja.
     Követeljük, hogy az Országgyűlés utasítsa el ezt az időszerűtlen, antidemokratikus módon előterjesztett, az oktatás minden résztvevője érdekét sértő elképzelést!
Budapest, 2009. június 12.                                                 
Pedagógusok Szakszervezete

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr871181618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása