2009. március 6-7.-én a PSZ székháza adott otthont annak a konferenciának, melyen több európai pedagógus szakszervezet folytatott megbeszélést a pedagógusbérekről az EU-ban. A tanácskozás célja az volt, hogy az európai pedagógus szakszervezetek a gazdasági válság idején összehangolják tevékenységüket, stratégiájukat, akcióikat.
A szakmai konferencián részt vett Martin Römer, az Európai Szakszervezeti Oktatási Szövetség (ETUCE) főtitkára, valamint Varga László a SZEF elnöke, korábbi PSZ elnök is.
A kétnapos tanácskozás végén a résztvevők politikai nyilatkozatot fogadtak el, amelyet eljuttatnak az unió soros elnökségét betöltő cseh kormányhoz, valamint az Európai Bizottsághoz. A dokumentum hamarosan olvasható itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr69988471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása