Elképesztő mértékű kötelező óraszáemelés terve szivárgott ki. A PSZ közös fellépést, akciókat javasol. Szóljon hozzá!
A napokban napvilágott látott kormányzati elképzelések szerint a pedagógusok kötelező óraszámát 28-ra emelnék. Ez nem csak aránytalanul és elviselhetetlenül növelné az amúgy is túlterhelt pedagógusokat, hanem óriási mértékű elbocsátásokat is jelentene. Természetesen minderről semmiféle egyeztetés nem volt a szakszervezetekkel.
A Pedagógusok Szakszervezete azonnali érdekegyeztetés követel, és tiltakozó akciókat tervez.  Ezek formái a következők lehetnének:
  • kék zászlók az intézményekre, kék szalag viselése az egyetértők részéről,
  • tiltakozó aláírásgyűjtés,
  • helyi tiltakozó nagygyűlések,
  • budapesti tiltakozó naggyűlés,
  • 2 órás figyelmeztető sztrájk,
  • hosszabb időtartamú munkabeszüntetés.
Kérünk mindenkit, aki egyetért szándékainkkal, a bejegyzés végén vagy honlapunkon a cikk végén hozzászólásában jelezze, a tiltakozó akciók mely formáját támogatná, venne részt benne, esetleg milyen más akciókat javasol.
A helyzet rendkívül sürgős és határozott cselekvést igényel. Kérjük segítsen, tegyünk közösen a közoktatásért, Kollégáinkért!

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr152830371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása