A Pedagógusok Szakszervezete Országos Vezetősége a kormány válságkezelő programjának néhány elemét különösen fájdalmas, a közszféra munkavállalóit és a nyugdíjasokat nagy áldozatvállalásra kényszerítő tervnek ítéli meg.

Ezért azt követeli a kormánytól, hogy a szükséges megszorítások a szakszervezetek kifogásainak figyelembevételével véglegesedjenek, igyekezve az elkerülhetetlen intézkedéseket igazságosabbá és a társadalom számára még elviselhetővé alakítani.
Az intézkedés-tervezet elleni tiltakozásul azonban a Pedagógusok Szakszervezete most nem kíván a legkeményebb nyomásgyakorlás eszközével élni, ezért nem csatlakozik a LIGA-PDSZ 2009. május 8-ára meghirdetett általános munkabeszüntetéshez.
A középiskolákban ezen a napon tartják német nyelvből az írásbeli érettségit, s bár a közoktatás dolgozóinak csak egy része érintett az érettségiztető intézményekben, mégis úgy ítéljük meg, csak akkor szabad egy ilyen akciót meghirdetni, ha az abban való részvétel lehetősége mindenki számára egyformán adott.
Az érettségi időpontjában meghirdetett sztrájkot nem támogatjuk, mert bár tudjuk, hogy a sztrájk szándékos károkozás, de a PSZ filozófiájával nem összeegyeztethető, hogy ezt a kárt azoknak a tanulóknak okozzuk, akikért vagyunk, hiszen ennek az akciónak vesztesei a gyerekek lennének.
Pedagógus hitvallásunk, a gyerekekért érzett felelősségünk miatt, a Pedagógusok Szakszervezete minden formájában elhatárolódik ettől az akciótól, és erre kéri tagságát, a közoktatás valamennyi dolgozóját is.
 Budapest, 2009. április 29.
Pedagógusok Szakszervezete

Országos Vezetősége

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr31102471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása