Március 30-án Aáry Tamás Lajossal, az oktatási jogok országgyűlési biztosával folytatott megbeszélést az iskolai agresszióról a PSZ Elnöksége.
A PSZ Elnökségének kezdeményese alapján került sor az oktatási ombudsman és az Elnökség megbeszélésére. A tanácskozáson kiderült, nem csak a PSZ, hanem az ombudsman is súlyosnak látják az iskolai agresszió problémáját, és mindkét fél szövetségeseket keres a megoldás érdekében.
Aáry Tamás Lajos elmondta, hogy hivatala részt kíván venni az iskolai agresszióval kapcsolatos társadalmi párbeszédben, valamint tájékoztatta az Elnökséget az iskolai erőszak ügyében eddig tett lépéseiről.
Véleménye szerint ki kell lépni a pedagógia világából, hiszen a probléma jóval túlmutat az iskolán, össztársadalmi jelenségről van szó.
Tervei szerint egy stratégiai háló jönne létre, melysegíthet abban, hogy pontosabb képünk legyen a gyerekek által elkövetett erőszakos cselekményekről. Ebben való részvételt, együttműködést ajánl a PSZ-nek.
A vizsgálat befejeztével elkészülő jelentés alapján elképzelhetőnek tart számtalan új megoldást, szabályozást az iskolai agresszióval kapcsolatban.
A PSZ üdvözölte az együttműködést, támogatásáról biztosította az ombudsmant. Egyetért a PSZ és az oktatási jogok biztosa abban is, hogy sajnos ma a pedagógusok presztízse alacsony, az iskolák rossz költségvetési helyzetben vannak, nehezen tudják teljesíteni feladataikat.
További részletek a PSZ honlapján: www.pedagogusok.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr571036629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása