A PSZ ELNÖKÉNEK NYÍLT LEVELE AZ OKTATÁSI MINISZTERHEZ

Tisztelt Miniszter Úr!

Újabb, kedélyeket borzoló, a jóérzésű emberekben megütközést, felháborodást keltő hír vált nyilvánossá: ismét tanárt vertek, most Mándokon. Akkor, amikor a társadalom zöme, a jövőt féltő józanok nem győzik hangsúlyozni, hogy a jobb holnap megteremtésének legfontosabb feltétele az oktatás színvonalának emelése, az iskolázottság „bázisának" szélesítése.

Ez pedig nem történhet meg pedagógusok nélkül. Olyan pedagógusok nélkül, akik nem félnek bemenni az osztályba tanítani, nevelni, követelni a tudást, a tisztességes magatartást, s abban hisznek, hogy munkájukért megbecsülés, elismerés és ha szükséges, védelem jár.

Mivé lesz ez az ország, ha kollégáink ezzel szemben azt tapasztalják, hogy lényegében kiszolgáltatottan, hamis ürügyek gerjesztette indulatoknak prédául dobva kell dolgozniuk.

Sajnos a Miniszter Úr által létrehozott ad hoc bizottság - melynek tagjai között nem volt gyakorló pedagógus! - nem fogadta el a pedagógus szakszervezetek jogszabály-változtatási javaslatait. A különböző tanácskozások ajánlásai, javaslatai nem hozták meg a várt eredményeket, az iskolai agresszió és benne a pedagógusok elleni durva támadások száma nem csökkent, sőt emelkedett. A sikeres oktató-nevelő munkához szükséges pedagóguspresztízs pedig tovább romlott.

Az iskolai erőszak szinte mindennapossá válása és az iskolákban tapasztalható egyéb negatív cselekmények „érdekes sztoriként" való tálalása a médiában tovább rombolja a pedagógus tekintélyét.

Haladéktalan, hathatós intézkedést várunk: Miniszter Úr és minisztertársai a rendelkezésükre álló minden eszköz segítségével állítsák meg ezt a folyamatot!

Minek kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy Miniszter Úr legalább a szavát hallassa a gyerekek, a pedagógusok védelmében? ...

 Budapest, 2009. február 13.

Galló Istvánné

PSZ-elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusok.blog.hu/api/trackback/id/tr41943962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása